post by Nils Samuelsson | | Closed

Kattägare – att skaffa hund

Medan det helt klart finns de som gillar katter men inte hundar och vice versa, finns det även många djurälskare som inte har någon favorit bland dessa två utan gärna har båda under samma tak. Har man dock börjat som kattägare och funderar på att även skaffa hund finns det några punkter man bör vara medveten om.

cat_dog_119617003Till att börja med kan man säga att hundar och katter kan komma överens med varandra, men man kan aldrig garantera att detta kommer att hända. För bästa möjliga chans till att djuren ska kunna samsas bör de båda vara små när de först möter varandra, att växa upp tillsammans gör allt mycket enklare för alla inblandade.

När man först hämtar hem hunden ska man se till att ha så mycket som möjligt på plats så att katten har chans att vänja sig vid alla nya prylar som dyker upp. Genom att använda sig av en nätbutik som Häromi kan man se till att ha allt hunden behöver när den först kommer även om man fått komma och hämta den med kort notis.

Till att börja med är det bra om hunden befinner sig i en del av huset och katten i det andra. På detta sätt får de båda chansen att känna den andras doft och bli van denna först. När de först träffas är det bra om de får göra det på var sin sida av till exempel en grind eller någon annan avdelare. De kan då inte börja jaga varandra om det skulle vara instinkten.

Framför allt så krävs det tålamod, man ska inte försöka tvinga dem på varandra utan låta dem bestämma hur mycket tid de spenderar tillsammans. Om katten börjar fräsa och morra i början betyder inte detta att de aldrig kommer att komma överens, men det kan betyda att det kommer ta längre tid.

På Katter.nu kan man läsa om flera som har frågat hur man får katter och hundar att komma bättre överens med varandra, kanske man hittar liknande beteende mönster hos vissa av dessa och se vilka förslag de fick för att hantera detta.