post by Nils Samuelsson | | Closed

Att tänka på när man har katt

I många fall så är det kanske något enklare att ha katt än att ha hund. En katt klarar sig många gånger själv och det gäller att se till så den får sin mat och och att kattlådan är fräsch. Få in rutiner på att byta ut kattsanden med jämna mellanrum så är det inte så stora problem.

Det kan vara om man skaffar sig en kattunge som den behöver mest uppsyn och koll så att allt är som det ska. Ju äldre katten blir så lär den sig och får sina rutiner. Maten är viktig och det gäller att man ser till så att sin katt får den mat som den behöver. Som kattunge så finns det speciellt foder anpassad till en växande katt och som vuxen katt så finns det foder anpassat för livets olika stadier. Hos supercat.se så hittar du kvalitetsfoder till alla katter.

Det gäller också att man aktivera sin katt, antingen genom att man skaffar den ett klösträd där den kan få leka av sig eller så ser man till att regelbundet hittar på saker tillsammans med sin katt. I många fall så kan det vara skoj med ensats en papperstuss som är knuten till ett snöre som man drar efter golvet. Det är bara din egna fantasi som sätter gränserna på hur man aktiverar sin katt. Lek och ha roligt kan vara ett bra mål för dig och din katt.