post by Carmen Ortiz |

Om du skaffar hund

Du har ett äventyr framför dig om du planerar att skaffa hund. Ett äventyr som kan vara otroligt utmanade, men också spännande och mycket givande, men det finns mycket att göra innan valpen kommer hem och många saker att tänka på.

Välj hundras med omsorg

Se över din livssituation. Första tiden hemma lägger grunden för vilken hund du kommer få, så du behöver spendera mycket tid med din valp. Det finns många olika raser, alla med olika egenskaper. Du behöver fundera igenom om det till exempel är en jakthund eller en sällskapshund du har tänkt dig. Din valp blir din nya familjemedlem och kommer finnas med dig länge, så ta god tid på dig och läs på innan du väljer.

Förberedelser och prylar

En hundvalp undersöker världen genom munnen. Ta en titt i hemmet och göm undan farliga växter, sladdar, rengöringsmedel och leksaker. Tänk också på använda trappgrindar och hålla dörrar och fönster stängda för att undvika fall- och klämskador.

Det finns en uppsjö prylar du kan köpa till din valp, men vissa saker är viktigare än andra. Din hund behöver bädd att sova på, matskålar att äta ur och dessutom ett koppel för långa sköna promenader. Antingen kan du handla direkt i butik eller köp på nätet om du vill jämföra priser och utbud.